Somon cu cartofi și sos de hrean. O rețetă simplă
Vei fi surprinsă de cât de sofisticat și delicios este acest preparat din numai cinci ingrediente de bază. Nu poți da greș dacă asociezi somonul cu un sos de smântână aromat cu mărar și hrean. Iată cum se prepară:
Ingrediente
4 fileuri de somon cu piele
1/2 kilogram de cartofi roșii mici, tăiați felii
3 linguri cu ulei de măsline
3 linguri cu ulei de măsline
1/2 cană cu apă
1 linguriță cu sare
3/4 linguriță cu piper măcinat
1/2 cană cu smântână light
2 linguri cu mărar proaspăt tocat mărunt
1 lingură cu pastă de hrean
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4
Încinge o lingură și jumătate de ulei într-o tigaie din teflon.
Adaugă cartofii și lasă-i timp de 8 minute sau până se rumenesc, amestecând din când în când.
Adaugă jumătate de cană cu apă și lasă până începe să fiarbă.
Redu focul și lasă să fiarbă parțial acoperit timp de 8 minute sau până când cartofii sunt moi.
Presară cu jumătate de linguriță cu sare și un praf de piper.
Încinge restul de ulei (o lingură jumătate) într-o tigaie din teflon.
Presară somonul cu sare și piper.
Adaugă somonul în tigaie și lasă timp de 4 minute pe fiecare parte sau până când este gătit în funcție de preferințe.
Amestecă smântâna, mărarul și pasta de hrean într-un bol.
Servește cu somon și carofi.