Șnițel de pui la cuptor
Șnițelul de pui este un preparat care se află des pe mesele noastre, dar nu este tocmai sănătos din cauza faptului că este prăjit în ulei. Din fericire, există și o variantă mult mai sănătoasă: șnițelul la cuptor. Iată cum se prepară:
Ingrediente
6 bucăți de piept de pui, tăiate în jumătăți, pe lungime
2 ouă
2 căni cu pesmet
1 lingură cu ulei de măsline
3/4 cană cu făină
1 lingură cu boia de ardei dulce
sare și piper după gust
zeama unei lămâi mari
Mod de preparare
Dificultate: medie
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Acoperă o tavă întinsă cu folie de aluminiu și stropște folia cu puțin ulei de măsline.
Pune tava în cuptorul preîncălzit.
Bate bucățile de piept de pui pentru a le subția la aproximativ 1 cm grosime. Asezonează cu sare și piper după gust.
Amestecă făina cu boia într-o farfurie întinsă.
Bate ouăle cu sare și piper într-un bol puțin adânc.
Amestecă pesmetul cu zeama de lămâie într-o altă farfurie largă.
Treci fiecare felie de piept de pui prin amestecul de făină, prin ou și la final prin amestecul de pesmet, apoi așază-le pe o farfurie fără a le suprapune.
Scoate tava din cuptorul încălzit și așază șnițelele pe ea fără a le suprapune.
Stropește șnițelele cu puțin ulei de măsline.
Coace în cuptorul preîncălzit timp de cinci, șase minute.
Întoarce șnițelele pe cealaltă parte și mai lasă-le timp de alte cinci, șase minute sau până când carnea este pătrunsă și crusta de pesmet de deasupra este puțin rumenită.