Sarmale de post, perfecte şi pentru dietă
Necesită mai mult timp pentru realizarea lor, însă rezultatul va fi unul care va merita tot efortul tău!
Ingrediente
o varză murată
o cană de orez lung
500 grame ciuperci
1 ceapă mare
4 linguri masline
2 linguri de bulion
piper
sare
Mod de preparare
Începe prin a alege foile din varza murată şi lasă-le să aştepte până este gata umplutura. Imediat după aceea, pune o ceapă şi ciupercile tocate mărunt la călit, cu puţin piper şi sare. Acestea vor fi gata când sucul pe care şi l-au lăsat a dispărut. Adaugă orezul şi amestecă timp de 1 minut, după care lasă compoziţia la răcit.
Cele mai frumoase sarmale sunt cele mici, aşa că înarmează-te cu răbdare şi împachetează-le cât poţi de bine.
Ar fi perfect dacă ai avea un ceaun, le poţi aranja circular, dar nu înainte de a tapeta fundul acestuia cu varză tocată. Aceeaşi procedură trebuie făcută şi deasupra, doar că adaugi şi cele două linguri de bulion, plus câteva boabe de piper întreg.
Timpul de fierbere poate varia, aşa că trebuie să încerci din când în când orezul să vezi dacă este fiert. Poftă bună!