Saramură de crap cu mămăligă
Crapul este un pește foarte gustos, dar și sănătos, fiind alegerea perfectă pentru saramură. Încearcă această rețetă tradițională românească de saramură de crap cu mămăligă și nu vei regreta!
Ingrediente
1 crap românesc de aproximativ 3 kilograme
4 roșii
4 ardei
6 căței de usturoi
o legătură de pătrunjel
un ardei iute
sare grunjoasă
Mod de preparare
Crapul se curăță de intenstine și de solzi, se porționează, se crestează, se spală bine și se lasă la scurs.
Când peștele este zvântat, se presară cu sare grunjoasă.
Se frige la grătar, peste care a fost pusă o tablă pentru ca peștele să nu se lipească sau se poate frige într-o tigaie de tip grătar.
Peștele se lasă până ce carnea se pătrunde ușor cu furculița.
Pe grătar se coc în același timp roșiile, ardeiul și ardeiul iute.
Scoate peștele într-o tavă și acoperă-l cu folie de aluminiu.
Roșiile coapte pe grătar se curăță de coajă și se taie cubulețe.
Ardeiul gras se curăță de coajă și se taie fâșii, iar ardeiul iute se curăță de semințe și se taie bucățele mărunte.
Se pun toate legumele într-o cratiță, se adaugă usturoiul pisat, bucățile de pește și suficientă apă încât să le acopere.
Pune pe foc și lasă la fiert timp de zece minute.
Se servește cu pătrunjel presărat deasupra și mămăligă caldă.