Cauta in 21.308 retete

Sandviş Omiduţa

Vrei să-l convingi pe cel mic să mănânce cât mai sănătos? Sandvişurile în forme amuzate îi pot determină pe copii să guste ceea ce în mod normal ar refuza. Iată cum să realizezi un delicios sandviş Omiduţă:

Ingrediente

250 g de pâine feliată pentru sandvişuri
100 g branză de capră premium clasică LaColline
70 g de prosciutto
3 roşii
1 castravete
cuişoare pentru decor
 

Mod de preparare

Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în felii de 3-4 mm. Pe feliile de pâine aşezaţi pe rând prosciutto, brânza tăiată felii şi roşiile. Deasupra acestora aşezaţi alt strat din felii de pâine. Cu ajutorul unei forme rotunde, cu diametrul de circa 7 cm, tăiaţi diferite sandvişuri, având grijă ca o parte să rămână dreaptă, pentru stabilitate. Vă puteţi folosi de un cuţit cu care să tăiaţi o parte dreaptă, din sandviş. Compuneţi corpul omidei din aceste discuri, sprijinindu-le unele de celelalte.

Spălaţi castravetele, tăiaţi-l în rondele de 4-5 mm şi apoi în triunghiuri pentru a forma piciorele omiduţei. Tot din aceleasi rondele alcătuiţi gura şi antenele. Pentru cap, folosiţi o roşie rămasă, tăiaţi-i baza pentru a crea un sprijin. Cu ajutorul unui cuţit tăiaţi două discuri mici din pâine, are vor reprezenta ochii si fixati-i în roşie cu două cuişoare. Cu acelaşi cuţit faceţi o tăietură semicircular în roşie şi fixaţi o feliuţă de castravete. Aceasta va reprezinta gura omiduţei. La final, pentru a definitiva capul de omidă, fixaţi în rosie şi două antenuţe din castravete. Aşezaţi roţia lângă sandvişuri şi gata omiduţa.

Reţetă oferită de LaColline şi Alina Avram

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod