Cauta in 21.052 retete

Şalău cu cartofi fierţi şi maioneză

Şalăul are o carne albă, dietetică, deosebit de gustoasă, motiv pentru care nu trebuie să lipsească din dieta persoanelor care ţin cură.

Ingrediente

şalau     1000 grame
cartofi     500 grame
pătrunjel verde 1 legătură
5 ouă
sare    
piper    
ulei şi oţet

Mod de preparare

Dificultate: usoara

Într-o oală se pun la fiert, în 2 litri de apă, şalăul curăţat şi porţionat şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în patru. Se lasă la fiert 15-20 de minute. După fierbere, se scot bucăţile de şalau şi cartofii şi se aşeză pe un platou.
Cât timp se fierb peştele şi cartofii se prepară o maioneză din trei gălbenuşuri fierte tari şi două gălbenuşuri crude. Se amestecă bine şi se freacă cu ulei, oţet şi sare.
Patrunjelul verde se taie fin şi se presară peste platou.
 

Comentarii (1)

  • ana  pe 30 aug 2012, 09:05
    si morcovi...

    soacra mea prepara de foarte mult timp aceasta reteta, iar pe langa aceste ingrediente mai adauga si morcov fiert taiat bucatele. Este delicios!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod