Ruladă de piept de pui cu urdă şi spanac
Dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi, un astfel de preparat este exact ce îţi trebuie. Este ceva mai dificil de realizat, dar merită, cu siguranţă!
Ingrediente
piept de pui 1,5 kg
ulei de măsline
suc de portocale
frunze de spanac 450 g
ricotta sau urdă 300 g
unt
piper alb
morcovi 150 g
vinete 200 g
dovlecei 200 g
roşii cherry 100 g
ardei gras 150 g
usturoi
ceapă şalote 100 g
roşii decojite, tăiate cubuleţe 500 g
piper negru proaspat măcinat
sare
mălai 350 g
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: Timp de preparare: 35 de minute Timp de marinare: 30 de minute · Nr. porţii: 10
Se pregătesc 10 jumătăţi din piept de pui, se marinează cu sare, piper negru, 50 ml ulei de măsline şi suc de portocale. Frunzele de spanac se opăresc, se taie mărunt şi se sotează în 40 g unt, cu sare şi piper alb. Urda se fărâmiţează. Piepţii de pui se taie pe lateral, se umplu în interior cu o linguriţă de spanac, una de urda şi se prind marginile cu scobitori. Se prăjesc în 50 g unt şi 50 ml ulei de măsline pe ambele parţi.
Separat se pregătesc legumele:
dovleceii, mocovii, vinetele, tăiate cuburi, roşiile cherry tăiate jumătăţi, ardeiul gras, ceapa şalote tăiate sferturi, usturoiul tăiat mărunt se sotează în 30 g unt cu ulei de măsline. Se adaugă roşiile decojite tăiate cubuleţe şi se fierb împreună timp de 10-12 minute. Se asezonează cu piper negru măcinat şi sare. Se pregăteşte mămăliga: se adauga mălai într-un litru de apă clocotită cu 15 g sare şi 80 g unt. Mămăliga pregatită se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, se introduce în cuptorul încalzit la 190 grade şi se ţine la copt timp de 20 de minute. Se scoate tava din cuptor se temperează şi se porţionează în 20 bucăţi egale. Se scot scobitorile de la pieptul de pui umplut.
Pieptul de pui se taie felii subţiri, se aşează pe farfurie cu ratatouille şi cuburi sau triunghiuri de mămăligă.
Reţetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions