Rosioara la gratar
Ingrediente
- 4 pesti rosioara proaspeti - 1 pachet de unt - 1 lamaie - 1 plic condiment pentru peste - 1 lingura de sare - 1 pachet folie de aluminiu - 1 capatana de usturoi
Mod de preparare
Pregatim un jar din lemne si carbuni iar cand este gata punem deasupra gratarul sa se incinga. Taiem pestii pe burta, scoatem intestinele, branhiile ,ii spalam bine si ii punem sa se scurga de apa.Curatam usturoiul de coaja si taiem cateii de usturoi pe lungime.Untul il taiem cubulete iar lamaia felii.Introducem in burtile pestilor cate doua cubulete de unt, 4-5 bucati de usturoi si doua felii de lamiae. Condimentam cu sare si condiment pentru peste si ii invelim in folie de aluminiu. Punem pestii pe gratarul incins pentru circa 20 minute pe o parte si 25 de minute pe cealalta parte, depinde de puterea jarului.Cand sunt gata ii scoatem din folie si putem pregati o saramura, sau ii servim cu mujdei de usturoi si mamaliguta calda, dupa preferinta. Pofta buna !
Reteta trimisa de drive001.