Cauta in 21.308 retete

Rețetă ușoară de vară: paste cu avocado

Deja cunoști pastele cu pesto și alte sosuri mai des întâlnite, însă ai auzit vreodată de paste cu avocado? Acest preparat pare a combina ingrediente neobișnuite pentru o porție de paste, însă este unul foarte ușor de gătit, sănătos și rapid. Probabil că nu pare o idee bună pasarea fructului de avocado într-o pastă și amestecarea acestuia cu pastele fierbinți. Cu toate acestea, ți se poate întâmpla să vrei să faci un sos rapid și să nu ai la îndemână decât un avocado în bucătărie. Iar dacă îl amesteci cu ierburi, usturoi, coajă rasă de lămâie și sare, nu vei regreta alegerea făcută. Preparatul final va avea gust de pesto, dar o textură mult mai cremoasă. Iar cât timp temperaturile sunt ridicate, cine ar vrea să petreacă mult timp în bucătărie, când poate încerca această rețetă rapidă, mai ales când ai și prieteni în vizită?

Ingrediente

1 pachet de paste la alegere
1 avocado
1/2 cană cu pătrunjel sau busuioc proaspăt (sau ambele)
1 cățel de usturoi
1/2 linguriță de sare
2 linguri de ulei de măsline
coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare

Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 2

Se umple o oală cu apă sărată și se pune pe foc. Când dă în clocot, se adaugă pastele și se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj sau până când devin al dente.
 
Între timp, fructul de avocado se spală sub un jet de apă rece, se curăță de coajă, se taie în jumătate și i se scoate sâmburele. Cățelul de usturoi se curăță. Se adaugă fructul de avocado, frunzele de pătrunjel sau busuioc spălate în prealabil, usturoiul curățat, uleiul de măsline, coaja rasă de lămâie și sarea într-un blender sau un procesor alimentar și se pasează până când obții o compoziție omogenă.
 
În momentul în care pastele sunt gătite, se scurg de apă, se lasă în oala în care au fiert și se adaugă sosul de avocado. Se servesc imediat.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod