Rețetă simplă și delicioasă: dovlecel cu ou
Cu siguranță ai încercat până acum clasicul dovlecel pane. Pe cât este de bun, pe atât de nesănătos, pentru că fiecare felie este dată prin făină și ou și este prăjită în ulei încins. Dar există o rețetă mult mai sănătoasă care îți oferă gustul delicios al dovlecelului prăjit. Iată cum se prepară:
Ingrediente
2 dovlecei sau zucchini de mărime potrivită, tăiați cuburi mari
2 linguri cu ulei de măsline
2 ouă mari
o linguriță cu apă
sare și piper după gust
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 2
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu.
Sotează dovlecelul până când devine ușor moale, aproximativ zece minute.
Asezonează-l cu sare și piper.
Bate ouăle într-un bol, adaugă lingurița cu apă și bate iar, până când amestecul este omogen.
Toarnă ouăle peste dovlecei și lasă pe foc timp de cinci minute, amestecând cu grijă, până ce ouăle s-au coagulat.