Reţeta lui Jamie Oliver: Vită cu sos de soia şi ghimbir
Încearcă o reţetă inspirată din bucătăria asiatică, care îţi oferă o savoare cu toul aparte. Este ideală şi dacă urmezi o cură de slăbire pentru că nu conţine multe grăsimi.
Ingrediente
2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame)
sare de mare şi piper negru
8 linguri cu sos de soia
2 verze chinezeşti sau spanac sau orice alt tip de verdeţuri
o bucăţică de ghimbir, cât un deget, dat prin răzătoare
1 ardei chili, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
o jumătate de căţel de usturoi, răzuit
sucul de la un lime
ulei de măsline
Mod de preparare
Într-o tigaie-grill foarte bine încinsă, aşază bucăţile de vită asezonate cu sare şi piper, şi lasă-le până când se fac mediu sau după preferinţele tale.
Aşază apoi pe o farfurie şi lasă să se răcească două minute.
Fierbe apoi verdeaţa în apă clocotită în care ai pus puţină sare, până ce se înmoaie puţin.
Cât friptura este încă fierbinte, stropeşte-o cu câteva linguri de sos de soia şi presară usturoiul, ghimbirul, chilli, sucul de lime şi uleiul de măsline.
Când verdeaţa s-a înmuiat, împarte-o pe două farfurii, taie friptura de vită în fâşii subţiri, aşază deasupra frunzelor verzi şi stropeşte cu restul de sos rămas în farfuria în care ai pus iniţial friptura.