Reţeta lui Jamie Oliver: Pui la cuptor în lapte
Rafinament, gust, sănătate, acestea sunt cuvintele care-mi vin în minte în momnetul în care mă gândesc la această reţetă marca Jamie Oliver. Pui, lapte, unt, usturoi, frunze de salvie, toate acestea împreună, plus altele la fel de importante duc la un rezultat absolut gustos.
Ingrediente
un pui mare,
sare,
piper,
100 grame de unt,
o cană de lapte,
10 căţei de usturoi,
2 linguri de unt pentru prăjit puiul,
o mână de frunze de salvie.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 90 de minute
Puiul, spălat bine şi şters cu un şerveţel absorbant, se sărează bine şi se prăjeşte într-o tigaie cu unt încins. După ce este rumenit pe toate părţile, se mută într-o altă tavă, în care se mai pun laptele, usturoiul şi untul tăiate şi frunzele de salvie.
Pui, împreună cu celelalte componente ale reţetei se bagă la cuptor, având grijă ca din când în când să se umezească suprafaţa care nu se află în sos, tocmai pentru ca aceasta să nu se usuce.