Reţeta lui Jamie Oliver: Pilaf de orez cu conopidă
Vrei să schimbi reţeta de pilaf de orez ca să încerci ceva nou? Celebrul bucătar Jamie Oliver te învaţă cum să prepari un risotto delicios cu conopidă , care va fi pe placul întregii familii.
Ingrediente
2-3 felii de pâine veche mărunţită
1 conservă mică de anşoa
pudră de chilli sau 3 bucăţi de chilli uscaţi
ulei de măsline extravirgin
1 conopidă
1 ceapă
1/2 cană bucăţi ţelină
2 căni orez alb
1 legătură de pătrunjel proaspăt
sare de mare
piper măcinat
puţin parmezan răzuit şi unt.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 30 minute
Pâinea învechită, conserva de anşoa şi chilli se amestecă împreună în robotul de bucătărie.
Pune o tigaie cu puţin ulei pe foc şi căleşte puţin amestecul făcut din pâine, amestecând constant.
Pune orezul la fiert şi foloseşte supă de pui în locul apei.
Între timp se pun la călit conopida mărunţită, ceapa şi ţelina.
Când orezul e fiert de jumătate, adaugă amestecul din conopidă şi mărunţeşte conopida cu furculiţa.
La final, după ce ai luat de pe foc pilaful, adaugă puţin parmezam, unt, pătrunjel, piper şi sare. Amestecă bine pilaful şi presară peste el amestecul călit din pâine, anşoa şi chilli.
Credit foto: http://www.jamieoliver.com