Reţetă Jamie Oliver: Somon la cuptor cu fenicul, pătrunjel şi roşii
Somonul gătit întreg este extraordinar şi, chiar dacă-l laşi mai mult timp la cuptor, va rămâne suculent datorită conţinutului ridicat de grăsime. Iată cum să prepari această reţetă minunată:
Ingrediente
un somon întreg de 3 kilograme, curăţat de solzi şi intestine
ulei de măsline
sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
2 bulbi de fenicul, tăiaţi felii subţiri
6 roşii bine coapte, tăiate bucăţi mari
o legătură mică de pătrunjel, tocată nu prea mărunt
2 lămâi tăiate felii foarte subţiri
o lingură de seminţe de fenicul
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 200 de grade celsius.
Unge somonul cu puţin ulei de măsline şi presară un praf de sare şi piper, pe dinăuntru şi pe dinafara.
Amestecă feniculul, roşiile, pătrunjelul şi lămâia cu puţin ulei de măsline şi un praf de sare.
Umple somonul cu o parte din acest amestec (cât încape), iar restul pune-l într-o tavă pentru cuptor şi aşază peştele deasupra.
Stropeşte peştele cu ulei de măsline, presară cu semninţe de fenicul şi pune-l la cuptor timp de 45 de minute.
Serveşte cu sosul rămas în tavă.