Reţetă de post: Zucchini şi cartofi la cuptor
Încearcă acest preparat delicios, ideal penttru perioada de post, ori dacă eşti vegetariană sau ţii cură de slăbire. Poţi înlocui zucchini cu dovleceii româneşti. Iată cum se prepară:
Ingrediente
2 zucchini sau dovlecei medii, tăiaţi cuburi mari
4 cartofi medii, tăiaţi în bucăţi mari
1 ardei roşu, tocat mare
1 căţel de usturoi, tăiat feliuţe
1/2 cană cu pesmet
1/4 cană cu ulei de măsline
boia de ardei, după gust
sare şi piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Într-o tavă pentru cuptor, amestecă zucchini, cartofii, ardeiul roşu, usturoiul, pesmetul şi uleiul de măsline. Asezănează cu boia, sare şi piper după gust.
Pune tava la cuptor şi las-o timp de o oră, amestecând din când în când, până ce cartofii sunt moi şi uşor rumeniţi.