Reţetă de post: Sote de spanac cu ciuperci
Un preparat italian delicios, specific zonei Apulia, din sudul Italiei, care poate fi integrat perfect în perioadele de post de peste an.
Ingrediente
400 grame de ciuperci prospete, tăiate felii
300 grame spanac proaspăt, tocat mare
4 linguri de ulei de măsline
1 ceapă, tocată mărunt
2 căţei de usturoi
2 linguri oţet balsamic
1/2 cană vin alb
sare şi piper după gust
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 4
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie.
Căleşte ceapa şi usturoiul până încep să se înmoaie, apoi adaugă ciupercile.
Prăjeşte-le până încep să-şi reducă volumul, timp de aproximativ 4 minute.
Adaugă spanacul şi căleşte, amestecând constant, timp de câteva minute, până ce spanacul se înmoaie.
Toarnă oţetul amestecând constant până ce este complet absorbit, apoi adaugă vinul alb.
Micşorează flacăra şi lasă la fiert până ce vinul este complet absorbit.
Adaugă sare şi piper după gust.
Se serveşte fierbinte.