Pui în crustă de parmezan şi usturoi
Un mod simplu, delicios, dar şi foarte rapid de a prepara puiul. Este reţeta perfectă pentru o cină în familie.
Ingrediente
6 jumătăţi de piept de pui, dezosate şi fără piele
2/3 cană cu parmezan ras
1 căţel de usturoi, pisat
1 cană cu pesmet
2 linguri cu ulei de măsline
1 linguriţă cu frunze uscate şi mărunţite de busuioc
un vârf de linguriţă cu piper negru măcinat
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 175 de grade Celsius.
Unge o tavă pentru copt.
Amestecă uleiul de măsline cu usturoiul pisat.
Într-un alt bol, amestecă pesmetul, parmezanul, busuiocul şi piperul.
Înmoaie pe rând fiecare bucăţică de piept în uleiul cu usturoi, apoi dă-l prin amestecul de parmezan.
Aşază bucăţile de pui pe tavă şi presară deasupra cea a mai rămas din amestecul de parmezan.
Lasă la cuptor timp de 30 de minute sau până când pieptul de pui este bine pătruns.