Atunci când îți este poftă de bucățele suculente de pui în crustă crocantă, nu este nevoie să mergi la cel mai apropiat restaurant fast-food. Îți poți prepara acasă pui în crustă crocantă, cu numai câteva ingrediente, într-o variantă sănătoasă, la cuptor. Puiul prăjit în baie de ulei conține mult mai multe calorii comparativ cu cel pregătit la cuptor. Iată cum să faci bucăți de pui în crustă crocantă, la cuptor:
Ingrediente
1 pui tăiat în bucății, fără piele
2/3 cană cu fulgi de cartofi
1/3 cană cu parmezan ras
1 linguriță cu pudră de usturoi
1/3 cană cu unt topit
Mod de preparare
Dificultate: usoara
· Timp preparare: 1 oră
Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius.
Unge sau acoperă cu foaie de copt o tavă întinsă.
Într-un bol, amestecă fulgii de cartofi, parmezanul, pudra de usturoi și sare după gust.
Înmoaie bucățile de pui în untul topi sau în margarină, apoi dă-le prin amestecul cu fulgi de cartofi.
Pune bucățile de pui pe tava pregătită.
Bagă tava în cuptor și las-o timp de aproximativ 45-60 de minute, până când puiul este pătruns și crusta a devenit aurie.