Pui dulce-picant, în stil asiatic
Dacă îți plac preparatele de inspirație asiatică, atunci această rețetă foarte simplă va fi exact pe gustul tău. Iată cum să faci pui picant, cu sos dulce.
Ingrediente
2 bucăți de piept de pui, tăiate în fâșii de 2 cm lățime
1 lingură cu zahăr brun
2 linguri cu miere
1/2 cană cu sos de soia
2 lingurițe cu ghimbir proaspăt, tocat mărunt
2 lingurițe cu usturoi tocat mărunt
2 linguri cu sos iute
sare și piper după gust
1 lingură cu ulei de măsline
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 4
Amestecă zahărul brun, mierea, sosul de soia, ghimbirul, usturoiul și sosul iute.
Condimentează fâșiile de piept de pui cu sare și piper.
Încinge uleiul într-o tigaie mare, apoi adaugă bucățile de pui și rumenește-le pe fiecare parte, până când devin ușor maronii.
Toarnă sosul peste pui și lasă să fiarbă neacoperit la fic mic, timp de 8-10 minute sau până când sosul se îngroașă.