Cauta in 21.308 retete

Pui cu miere (reteta din regiunea Loarei)

Foarte simpla, aceasta mancare este gata imediat. Tot ce iti trebuie este o tigaie buna, cu fundul gros. Mancarea merge foarte bine preparata in wok.

Ingrediente: doi piepti fara piele si oase (sau sase pulpe fara os si piele), sase linguri de miere, trei linguri de suc de lamaie, o nuca de ghimbir ras, o lingura de faina, ulei, sare, piper, cateva linguri de ulei pentru prajit.

Preparare:

  • Taie carnea in bucatele. Sareaza carnea bine si lasa bucatelele sa stea 10 minute.
  • Prepara un sos din mierea usor incalzita, sucul de lamaie, ghimbirul ras. Amesteca faina cu putin lapte pana rezulta o pasta ca o smantana groasa, si adauga faina in sosul cu miere. Amesteca totul bine.
  • Pune carnea in acest sos si, cu mana, pentru ca este cel mai bun instrument, scoate bucatele, si prajeste-le in ulei incins. Tine focul mare.
  • Cand carnea se coloreaza usor, adauga restul de sos, da focul mai incet, si lasa sosul si carnea sa se caramelizeze usor. Amesteca cu o spatula, cu grija ca sa nu se rupa bucatelele de carne.
  • Serveste mancarea cu paine prajita si salata verde proaspata.

Sfat Eva: poti folosi amidon de porumb in loc de faina, situatie in care nu mai este nevoie sa-l amesteci cu lapte.

Comentarii (2)

  • Adi  pe  8 mar 2011, 21:50
    Excelenta reteta, multumesc pentru ca ati facut-o publica!

    Totusi, uitandu-ma la poza dvs si la rezultatul obtinut de mine nu pot sa nu ma intreb cu ce am gresit.. ale dvs par a semana un pic cu un pan�, pe cand ale mele sunt niste bucati normale de pui prajit inconjurate de un sos caramelizat de miere. Am folosit cam o lingura jumatate de amidon in loc de faina. Dar chiar si dupa ce s-a racit un pic, sosul nu a devenit dedestul de gros incat sa 'stea' pe pui. As aprecia orice pont, deoarece sunt inca incepator in bucatarie :)

  • veronica  pe  7 nov 2011, 14:58
    am incercat

    mie mi-a iesit reteta. Am incercat cu miere de rapita, care nu este asa de aromata ca cea de tei sau fructe de padure. Am luat-o de pe www.miere natura.eu. Si nu ma laud, dar prietenului mei i-a placut la nebunie (cel putin asa a zis :D)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod