Cauta in 64.172 retete

Pui cu linte în stil marocan

Nu este nevoie să mergi la restaurant ca să deguști unele dintre cele mai gustoase preparate culinare orientale. De exemplu, îți poți pregăti acasă o rețetă exotică, de inspirație marocană. Iată cum să prepari pui cu linte în stil marocan:

Ingrediente

 
8 pulpe superioare de pui, dezosate și fără piele
2 linguri cu ulei de măsline
2 căței de usturoi, pisați
1 lingură cu chimion măcinat
1 lingură cu semințe de coriandru măcinate
1 lingură cu boia dulce
1/2 linguriță cu sare
1 ceapă mare, tocată mărunt
50 grame de linte roșie
400 grame conservă de roșii tocate
1 lingură cu ketchup
700 ml supă de pui
1 baton de scorțișoară
200 de grame de caise uscate, întregi
mentă verde

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 2 ore · Nr. porţii: 4

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Freacă pulpele de pui cu o lingură de ulei de măsline.
Amestecă usturoiul, chimionul, coariandrul, boia, sarea și freacă pulpele pe ambele părți cu acest amestec.
Încinge o cratiță antiaderentă cu capac, pune bucățile de pui și lasă-le la foc mediu timp de cinci minute pe ambele părți, până devin aurii. E necesar să le călești în două tranșe dacă nu încap toate.
Scoate puiul din cratiță, adaugă uleiul rămas și călește ceapa timp de 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă restul de ingrediente, în afară de mentă, și lasă la fiert până dă în clocot.
Pune bucățile de pui deasupra, împreună cu zeama pe care și-au lăsat-o.
Acoperă cratița, pune-o la cuptor și las-o timp de o oră și jumătate, până când carnea este fragedă iar sosul s-a îngroșat.
Presară frunze proaspete de mentă înainte de a servi.
Se poate servi cu garnitură de cușcuș sau orez.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod