Pui cu lapte de cocos şi orez
Pui, lapte de cocos, clar o combinaţie la care nu se aşteaptă nimeni. Ei bine, iată că există un astfel de fel de mâncare şi cei care l-au gustat spun că este delicios. În plus, dacă te uiţi pe ingrediente ai să vezi că elementele tradiţionale se combină cu cele exotice, iar rezultatul este demenţial.
Ingrediente
1 piept de pui tăiat cuburi
2 linguriţe de curry
250 ml lapte de cocos
2 linguri de sos soia
200 grame orez în două culori
1 plic de fulgi din cocos
sare, piper
1 limette
Mod de preparare
Dificultate: medie
Primul pas este să se pregătească o marinată din lapte de cocos, curry şi sos de soia în care se introduc bucăţile de pui. Această combinaţie se lasă la rece, în frigider, câteva ore. Carnea de pui marinată, scoasă din sos, se dă prin fulgii de cocos, care apoi se pun din nou în marinată.
Preparatul astfel obţinut se bagă la cuptor, unde se lasă până când sosul se îngroaşă şi carnea se pătrunde. Ca şi garnitură, la acest fel de mâncare, se foloseşte orezul în două culori, fiert.