Pui cu ciuperci şi arpagic
O reţetă specială, savuroasă, care pe cât de interesant arată, pe atât este de delicioasă. Este ideală pentru mesele festive şi pentru a-ţi impresiona invitaţii!
Ingrediente
1 pui mare,
1 l apă,
zarzavat de supă,
cimbru,
pătrunjel,
1 foaie de dafin,
2 linguri unt,
150 g arpagic,
150 g ciuperci,
1 lingură făină,
1 gălbenuş,
1 lingură smântână,
1 linguriţă zeamă de lămâie,
sare, piper
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se pun bucăţile de pui la fiert. Se adaugă o ceapă, un morcov, mirodeniile şi sarea. Se lasă să fiarbă înăbuşit.
Separat se înăbuşă într-o cratiţă, cu puţin unt şi câteva linguri de apă, arpagicul curăţat şi ciupercile.
Când puiul este destul de fiert, se face un rântaş dintr-o lingură de făină şi o lingură de unt, se stinge cu zeama strecurată de la pui.
Se lasă să fiarbă circa 20 de minute. La sfârşit se bate sosul cu un gălbenuş, se adaugă smântâna, zeama de lămâie şi puţin piper.
Se aşază puiul într-o cratiţă, fără zarzavat şi mirodenii, se pun ciupercile şi arpagicul bine scăzute, iar deasupra se toarnă sosul.
Se serveşte fierbinte.