Pui cu cartofi la cuptor, în stil grecesc
Bucătăria mediteraneeană este recunoscută pentru preparatele sale savuroase, cu gust proaspăt, oferit de ierburile aromate folosite din abundență. O astfel de rețetă este puiul la cuptor cu busuioc, oregano și lămâie. Iată cum să-l prepari:
Ingrediente
4 pulpe de pui
700 grame de cartofi mici
1/2 cană cu ulei de măsline
2 lămâi
2 linguri busuioc uscat
2 linguri oregano uscat
1 lingură cu sare
1 lingură cu piper negru măcinat
2 linguri amestec uscat de ierburi mediteraneene
350 grame fasole verde păstăi
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 70 de minute · Nr. porţii: 4
Încinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
Unge cu ulei o tavă pentru cuptor.
Așază pulpele de pui pe tavă.
Amestecă într-un bol mare cartofii, uleiul de măsline, zeama de la o lămâie, busuiocul, oregano, sarea și amestecul de ierburi mediteraneene până când cartofii sunt bine acoperiți cu condimente.
Aranjează cartofii pe tavă în jurul pulpelor de pui.
Toarnă peste pui trei sferturi din cantitatea de ulei și condimente în care ai asezonat cartofii.
Stropește puiul și cartofii cu restul de zeamă de lămâie.
Pune în cuptor și lasă timp de 30 de minute; scutură tava în cuptor pentru a aranja cartofii, apoi mai lasă la copt timp de încă 15 minute.
Pune păstăile de fasole verde în restul de ulei cu condimente și amestecă bine pentru a le asezona.
Scoate tava din cuptor, toarnă păstăile peste pui și cartofi, apoi pune iar la cuptor și lasă până când păstăile s-au înmuiat, iar puiul este rumenit.