Pui copt cu mere şi ceapă, o cină inedită, dar extrem de gustoasă
Profită de fructele de sezon şi foloseşte merele pentru o cină inedită cu pui copt şi ceapă!
Ingrediente
- 6 căţei usturoi
- 2 mere mici
- 1 lămâie
- 2 cepe mici
- sare
- piper
- rozmarin
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 pulpe de pui/ copănele
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Taie merele felii, lămâia şi ceapa în 4, zdrobeşte usturoiul şi amestecă-le pe toate cu uleiul de măsline şi condimentele. Pregăteşte două tăvi cu hârtie de copt şi distribuie în mod egal legumele în ele.
Puiul se freacă cu uleiul rămas de la legume, adăugându-se jumătate de lingurinţă de sare şi încă jumătate de piper. Bucăţile de pui se pun printre legume şi se lasă 10 minute la cuptor. După 10 minute se întoarce puiul şi se mai lasă încă pe atât.
Se scoate tava şi se introduce la cuptor cea de-a doua tavă, însă şi puiul care încă nu este complet gătit. Se procedează ca la prima tavă.
Legumele trebuie să fie maro aurii, iar puiul fraged şi delicios!