Postul Paştelui: Ardei umpluţi cu orez şi ciuperci
Vrei să prepari mâncăruri gustoase în postul Paştelui? Nu rata atunci reţeta ardeilor umpluţi cu orez şi ciuperci, care reprezintă o alternativă delicioasă a ardeilor umpluţi cu carne. Avantajul acestei umpluri de post este că fierbe mai repede, deci vei scurta timpul petrecut în bucătărie.
Ingrediente
10 ardei graşi
1 ceapă mare sau 2 medii
1 cană de orez
2 cutii sau borcane de ciuperci feliate
2, 3 linguri de pastă de tomate sau 2, 3 roşii decojite
mărar proaspăt
sare şi piper, după gust
o lingură de ulei
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se taie partea de sus a ardeilor, unde au codiţa, şi se curăţă în interior de sâmburi. Într-o tigaie, pune la călit în ulei ceapa, orezul şi ciupercile. Lasă-le pe foc aproximativ 5 minute. Adaugă peste ele sare şi piper şi amestecă. Umplutura este gata. Las-o câteva minute să se răcească, timp în care aşezi ardeii tăiaţi şi curăţaţi într-o oală. Urmează să-i umpli pe fiecare în parte cu o cantitate egală de umplutură formată din orez, ciuperci şi ceapă. Mai apoi, toarnă apă cu un pahar peste ardei, cât să-i acopere, şi pune-i pe foc. Se lasă să dea o dată în clocot, după care se adaugă pasta de tomate, iar oala cu ardei se aşază acum la cuptor. Când sunt aproape gata, presară peste ei mărar din belşug.