Pizza cu somon afumat
Când ai poftă de ceva delicios, cu influenţe mediteraneene, o pizza cu somon afumat este alegerea perfectă. Este foarte uşor de preparat, mai ales dacă foloseşti un blat gata copt. Mai poţi adăuga, după gust, felii de ceapă, frunze de busuioc sau oregano, ardei gras etc. Poftă bună!
Ingrediente
1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt
1 lingură cu ulei de măsline
1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri
o jumătate de borcan (aproximativ 170 de grame) de bulbi de anghinare marinată
2 linguri de roşii uscate la soare, tăiate mărunt
2 ceşti cu mozzarella dată prin răzătoare
Mod de preparare
Încălzeşte cuptorul până la 200 de grade C
Întinde uleiul de măsline pe blat.
Presară fâşiile de somon, anghinare şi roşiile uscate.
Presară mozzarella pe toată pizza, uniform.
Coace în cuptorul încins până când mozzarella se topeşte bine, aproximativ 10 sau 15 minute.