Piure de urzici
A venit sezonul urzicilor şi este păcat să nu profiţi de moment. Pentru că sunt pline de vitamine şi minerale, sunt ideale în curele de detoxifiere. Iată unul dintre cele mai simple preparate pe bază de urzici:
Ingrediente:
1 kilogram de urzici,
1 lingură făină,
sare,
1 ceapă,
1 lingură ulei
Preparare:
Se spală urzicile foarte bine, sub jetul de apă.
Se fierb în apă cu sare, iar când sunt gata, se scurg şi se toacă.
Se pun din nou la foc, se amestecă cu făină şi cu 2 - 3 linguri de zeamă în care au fiert.
După ce se iau de pe foc, se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă deasupra urzicilor.
Ingrediente:
1 kilogram de urzici,
1 lingură făină,
sare,
1 ceapă,
1 lingură ulei
Preparare:
Se spală urzicile foarte bine, sub jetul de apă.
Se fierb în apă cu sare, iar când sunt gata, se scurg şi se toacă.
Se pun din nou la foc, se amestecă cu făină şi cu 2 - 3 linguri de zeamă în care au fiert.
După ce se iau de pe foc, se căleşte ceapa în ulei şi se adaugă deasupra urzicilor.