Pită grecească cu spanac şi feta
O reţetă excelentă atât pentru petreceri, cât şi pentru mesele în familie. Poţi înlocui pita grecească cu lipii făcute în casă.
Ingrediente
6 pite greceşti (sau lipii făcute în casă)
170 grame pesto din roşii uscate
2 roşii prunişoare, tocate mărunt
1 pumn de frunze de spanac, spălate şi tocate mărunt
4 ciuperci proaspete, tăiate felii
1/2 cană cu brânză feta sfărâmată
2 linguri cu parmezan ras
3 linguri cu ulei de măsline
piper negru măcinat, după gust
Mod de preparare
Încinge cuptorul la 180 de grade.
Întinde pesto-ul de roşii pe fiecare pită în parte şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu partea unsă în sus.
Adaugă apoi uniform pe pite roşiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul.
Stropeşte cu uleiul de măsline şi asezonează cu piper după gust.
Coace-le timp de 12 minute sau până când pita este rumenită şi crocantă.
Scoate-le din cuptor şi taie-le în sferturi.