Pilaf cu urzici
Cu siguranţă ai auzit cât de sănătoase şi pline de vitamine sunt urzicile. Şi pentru că acesta este sezonul lor, le poţi include în meniul tău, mai ales dacă ţii post.
Ingrediente:
500 grame de urzici,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
1 ceaşcă cu orez,
sare.
Preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă orezul şi se prăjeşte uşor.
Urzicile fierte şi tocate, dar nu prea mărunt, se aşază în cratiţă cu orezul.
Se toarnă două ceşti cu apa în care au fiert urzicile, se adaugă sare, apoi se pune la cuptor 20 - 30 de minute, până orezul este fiert.
Ingrediente:
500 grame de urzici,
1 ceapă,
2 linguri cu ulei,
1 ceaşcă cu orez,
sare.
Preparare:
Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă orezul şi se prăjeşte uşor.
Urzicile fierte şi tocate, dar nu prea mărunt, se aşază în cratiţă cu orezul.
Se toarnă două ceşti cu apa în care au fiert urzicile, se adaugă sare, apoi se pune la cuptor 20 - 30 de minute, până orezul este fiert.