Piept de raţă cu sos de mere
Iată o reţetă pe care trebuie să o încerci pentru că rezultatul este unul incredibil de bun!
Ingrediente
piept de raţă, 350 g
1 linguriţă ulei de măsline
sare
piper
Pentru sosul de mere
3 mere
25 g de unt
¼ linguriţă praf de scorţişoară
150 ml suc de mere
Preparare
Pieptul de raţă fără os se taie în două bucăţi şi se condimentează. Se încinge uleiul în tigaie, se pun bucăţile de piept de raţă, se rumenesc pe ambele părţi şi apoi se iau de pe foc.
Se pregăteşte sosul de mere. Se curăţă merele de coajă, se taie în felii subţiri şi se înlătură mijlocul cu seminţele. Într-o tigaie se topeşte untul până fierbe, se adaugă feliile de măr, scorţisoara şi se amestecă uşor pentru ca untul să se îmbibe în feliile de măr. Se adaugă 100 ml din sucul de mere, se acoperă tigaia şi se lasă să fiarbă uşor pentru 10 minute, amestecând din când în când. Dacă merele se usucă în tigaie, se mai adaugă puţin suc de mere. Se mai lasă să fiarbă încă 2 minute.
Se pun bucăţile de piept de raţă în farfurie, se adaugă sosul de mere şi se serveşte.
Poftă bună