Peste pe pat de legume
Ingrediente
1kg peste (cod) 8 cartofi 4 morcovi 1 lamaie 1/2 pahar vin 1/2 pahar apa cimbru rozmarin sare, piper ulei de masline patrunjel
Mod de preparare
Spalam pestele si apoi il stergem bine cu servetele de bucatarie. Curatam cartofii si ii taiem cuburi iar morcovii curatati ii taiem rondele mai groase. Punem legumele intr-o tava si stropim cu 3 linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper, cimbru si rozmarin si amestecam bine. Stropim legumele cu jumatate din sucul de lamaie. Asezam bucatile de peste peste legume si stropim cu zeama de lamaie ramasa. Adaugam vinul si apa si acoperim. Dam tava la cuptor, la foc potrivit 30-40 de minute. Descoperim si mai lasam la cuptor pana se rumeneste usor pestele. Pofta buna !!
Reteta trimisa de andreeac85.