Pește la abur cu ghimbir și ceapă verde
Ingrediente
100g de varză chinezească 4x150g fileuri de cod (sau alt pește cu carnea albă) 1 bucată ghimbir de 5cm, ras 2 căței de usturoi, feliați fin 2 linguri sos de soia 1 linguriță de mirin (vin de orez) 1 legătură de ceapă verde, tocată fin 1 mână de coriandru, tocat orez brun și 1 lime, tăiată felii, pentru servit
Mod de preparare
. Încinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Taie o bucată mare dreptunghiulară de folie de aluminiu și modeleaz-o sub formă de plic. Pune înăuntru varza chinezească, apoi peștele, ghimbirul și usturoiul. Toarnă sosul de soia și mirinul, apoi asezonează. 2. Împăturește folia și sigileaz-o, apoi așază într-o tavă. Dă la cuptor timp de 20 de minute, apoi desfă pachetul și presară ceapa verde și coriandrul. Servește cu orez brun și zeamă de lime. 3. V.N. per porție: 145 kilocalorii, 29g proteine, 4g carbohidrați, 1g grăsimi, 0g grăsimi saturate, 1g fibre, 3g zahăr, 1,1g sare
Reteta trimisa de madalin87.