Peste in suc de portocale
Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane 800g merluciu, 5 portocale, 100g faina alba, 1 lingura rasa de amidon, ulei de floarea-soarelui pentru prajit, 1lingura piper negru boabe, 2 foi de dafin, sare.
Mod de preparare
Eu am injumatatit reteta. Am avut doar 400g merluciu, doua trunchiuri, si am folosit doar 3 portocale. Stoarce portocalele si pastreaza zeama. 1. Curata bine pestele, desfa-l fileuri si taie-le bucati mari. Tavaleste bucatile de peste prin faina, scutura-le si prajeste-le in uleiul incins. Scoate-le pe hartie absorbanta sa se scurga, apoi transfera-le intr-o tava ca sa se raceasca. 2. Intre timp, pune la fiert zeama de portocale aromatizata cu boabele de piper si frunzele de dafin. Adauga amidonul desfacut in putina apa si lasa totul sa fiarba pana cand incepe sa e ingroase, apoi toarna sosul obtinut peste pestele rece. Potriveste gustul de sare. 3. Serveste preparatul rece, decorat cu felii de portocale si , dupa gust, cu o garnitura de legume fierte. Eu am ales o garnitura de orez cu busuioc si fistic.
Reteta trimisa de liana10.