Pateu de somon cu chifle prăjite
Ingrediente
ulei de măsline, pentru uns 1 legătură mică de mărar, tocat, lasă câteva frunze întregi 240g de somon afumat, rupt în fâșii 340g fileuri de somon făcut la aburi sau la cuptor, rupte în bucăți 400g cremă de brânză 4 fire de ceapă verde, tocate mărunt 10 chifle mici, tăiate pe jumătate
Mod de preparare
1. Unge cu ulei și tapetează cu folie alimentară o formă de terină sau de cozonac. Așază câteva frunze de mărar și câteva fâșii de somon afumat pe fundul formei (aceasta va fi partea superioară a terinei, așa că ai grijă să arate cât mai bine). 2. Mărunțește într-un robot de bucătărie jumătate din fileurile de somon, jumătate din cantitatea de somon afumat rămas și crema de brânză. Asezonează-le și nu mixa prea mult, pentru a păstra textura. Încorporează jumătate din cantitatea de mărar, toată ceapa verde și restul de pește. Transferă amestecul în forma de terină, nivelează-l și dă-l la rece timp de 2 ore sau până la 2 zile. 3. Înainte de servire, încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Aranjează jumătățile de chifle în tavă, într-un singur strat, și unge-le cu ulei de măsline. Presară peste ele puțin mărar și sare de mare, apoi dă-le la cuptor timp de 10-12 minute, până se rumenesc. (Dacă ai cuptorul plin cu alte preparate, poți prăji chiflele mai devreme în timpul zilei și le poți servi la temperatura camerei.) Întoarce forma de terină cu susul în jos pe un platou și folosește folia alimentară pentru a scoate pateul. Servește-l pe un platou, alături de chiflele prăjite. 4. V.N. per porție: 138 kilocalorii, 12g proteine, 6g grăsimi, 2g grăsimi saturate, 11g carbohidrați, 1g fibre, 2g zahăr, 1,2g sare
Reteta trimisa de ionica45.