Păstrăv la cuptor cu piure de mazăre. Simplu și delicios
Mazărea merge de minune alături de păstrăvul preparat la cuptor. Descoperă cât de simplu poți să faci această rețetă!
Ingrediente
2 păstrăvi eviscerați sau file
1 lămâie, tăiată rondele
mărar proaspăt
1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
sare
piper negru
foaie de copt
500 grame de mazăre congelată
1/2 ceașcă cu apă
Un pumn mic de mentă (de preferat proaspătă)
sare
piper
1 cățel de usturoi
1 linguriță de unt
2 linguri cu zeamă de lămâie
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 2
Păstrăvul eviscerat se asezonează cu sare, piper, ulei și se umple cu rondelele de lămâie și mărar mărunțit. Se pune într-o foaie de copt și se împachetează. Se lasă la cuptor 10-15 minute.
Între timp se pune mazărea cu puțină apă la fiert 5 minute.
Se pasează cu blenderul, adăugând menta, usturoiul, untul, zeama de lămâie și condimentele. Se mixează până când obții consistența dorită.
Piureul de mazăre cu mentă merge de minune cu păstrăvul la cuptor.