Paste cu chifteluţe în sos de roşii
Ai poftă să mănânci ceva inedit, gustos şi nu neapărat indicat în dietele de slăbire? Atunci fă-ţi de cap cu o reţetă simplă, care promite să-ţi potolească foamea pentru mult timp. Iată cum poţi să prepari paste cu chifteluţe în sos de roşii!
Ingrediente
un pachet de paste sau spaghete
o conservă de roşii decojite (6-8 bucăţi)
400 g carne tocată
un ou
2 cepe
mărar
miezul a două felii de pâine înmuiate în apă
sare
piper
Mod de preparare
Dificultate: medie
Prepară mai întâi aluatul pentru chifteluţe. Amestecă într-un vas carnea tocată, ceapa tăiată mărunt, mărarul, oul şi miezul de pâine. Adaugă sare şi piper. Mai departe, pune pastele la fiert în apă cu sare. După aceea prăjeşte chifteluţele într-o tigaie, după ce le treci prin făină. Cât timp se prăjesc chifteluţele, pune pe foc o tigaie cu puţin ulei în care vei căli ceapă tăiată mărunt şi vei adauga roşiile. În tigaia cu sosul de roşii vei adăuga chifteluţele prăjite şi vei ţine totul pe foc 5 minute. La final adaugi pastele fierte peste sosul cu chiteluţe şi mai laşi pe foc câteva minute.