Paella mixta
Ingrediente
Creveţi gri decorticaţi - 600 gr. Ardei copţi - 100 gr. Ardei gras roşu - 3 buc. Calamar - 300 gr. Carne pui - 500 gr. Ceapă - 3 buc. Coriandru - 2 lingurite Curry - 2 lingurite Firișoare de șofran - 1/2 lingurita Foi dafin - 3 foi Fructe de mare - 300 gr. Lămâie - 1 buc. Mazăre - 1 cana Orez - 4 cani Pastă de roşii - 2 linguri Pătrunjel (legătură) - 1 Piper - 1 lingurita Sare - 2 lingurite Scoici - 600 gr. Ulei de măsline - 50 ml. Vin alb - 200 ml. Raci - 6 buc medii
Mod de preparare
Pas 1 Mai intai se spala foarte bine toate fructele de mare si carnea de pui. Se pun la fiert si se face o supa.Pas 2 Se pune mai intai carnea de pui, iar cand aproape este gata se adauga si fructele de mare.Pas 3 Se curata legumele si se taie marunt. Se pun intr-o tigaie , la prajit, in uleiul de masline.Se adauga toate condimentele si se lasa la foc potrivit cca 10 minute. Cand sunt gata legumele se adauga peste ele supa cu tot cu carne. Se lasa sa mai fiarba 5 minute dupa care se adauga orezul. Dupa ce s-a adaugat orezul nu se mai amesteca, doar se misca tigaia in sens circular. Orezul nu se ierbe foarte tare , ca sa nu se farame.Pas 4 Cand a fiert orezul , se adauga si vinul si se mai lasa sa fiarba 2 minute. Se serveste cald si optional cu lamaie.
Reteta trimisa de madalin87.