Orez cu prune uscate
Iată o reţetă pentru zilele de post şi nu numai. Are un gust uşor dulce, dar nu este neapărat un desert, ci poate fi un foarte bun fel doi.
Ingrediente:
o mână de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1-2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Se spăla bine prunele uscate şi se lasă să stea în apă rece jumătate de oră. Se căleşte orezul în ulei. Se amestecă bine să nu se prindă de fundul cratiţei şi când s-a călit se pun prunele. Se umple cu apă rece până se acoperă prunele şi se lasă să fiarbă la foc mic. După gust, dacă vrei, se mai îndulceşte cu 1-2 linguri de zahăr.
Ingrediente:
o mână de prune uscate
2-3 pumni de orez
2-3 linguri de ulei
1-2 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Se spăla bine prunele uscate şi se lasă să stea în apă rece jumătate de oră. Se căleşte orezul în ulei. Se amestecă bine să nu se prindă de fundul cratiţei şi când s-a călit se pun prunele. Se umple cu apă rece până se acoperă prunele şi se lasă să fiarbă la foc mic. După gust, dacă vrei, se mai îndulceşte cu 1-2 linguri de zahăr.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu pui si ciuperci
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de pui cu sos tartar
- Salata de rosii dulce-acrisoara
- Salata de varza alba cu susan
- Salata de varza cu ananas