Omletă spaniolă cu cartofi
Este foarte simplu să faci o omletă specială, de inspirație spaniolă. Conține cartofi și devine astfel un preparat consistent și delicios, potrivit nu doar pentru micul dejun, ci și pentru oricare altă masă din zi.
Ingrediente
4 ouă
1/2 cană ulei de măsline
220 grame cartofi, tăiați felii subțiri
1 ceapă mare, tăiată felii subțiri
2 roșii decojite, curățate de semnințe și tocate
2 cepe verzi, tocate
sare și piper după gust
Mod de preparare
Într-o tigaie mare, încinge uleiul la foc mediu.
Asezonează cartofii cu sare și piper și prăjește-i până când devin aurii și puțin crocanți.
După ce cartofii s-au făcut, adaugă ceapa, amestecă ocazional și lasă până când ceapa se înmoaie și devine ușor maronie.
Bate ouăle, cu sare și piper.
Toarnă ouăle în tigaie și amestecă pentru ca toate ingredientele să fie incorporate.
Dă focul mic și lasă omleta până când ouăle încep să se rumenească pe partea de jos.
Cu o spatulă, desprinde omleta de pe tigaie, apoi pune o farfurie largă peste tigaie, și întoarce cu grijă omleta pe ea.
Așază iar omleta în tigaie cu partea nefăcută în jos și las-o pe foc până când ouăle sunt făcute.
Presară roșiile și ceapa verde deasupra și servește omleta caldă.