Muschi de porc in sos de vin rosu
Ingrediente
1200 g muschi de porc
piper dupa gust
7 g sare
1 ceapa (cca 150 g)
Pentrusosul de vin rosu:
5 linguri ulei de masline
350 ml vin de Porto
2 linguri miere
1 ramuri carozmari
4 catei de usturoi
1½ lingura amidon din porumb
5 g sare
piper dupa gust
Se mai adauga:
50 g prune
50 g caise uscate
500 g bacon afumat crud (feli itaiate)
Mod de preparare
1. Frecati muschiul de porc cu sare si piper.
2. Amestecati toate ingredientele pentru sosul de vin si turnati amestecul peste muschi. Marinati muschiul timp de 2 ore.
3. Taiati ceapa rondele, iar prunele si caisele uscate in jumatati.
4. Inveliti muschiul de porc cu feliile de bacon afumat.
5. Puneti in vasul de gatit rondelele de ceapa, iar muschiul de porc asezati-l deasupra rondelelor de ceapa intr-un singur strat.
6. Preparati fara capac in modul PRAJIRE, timpul de preparare: 30 minute.
7. Intoarceti muschiul de porc, adaugati sosul de vin in care s-a marinat muschiul, prunele si caisele uscate.
8. Preparati cu capacul inchis in modul PRAJIRE inca 40 minute, presiunea: 3.
9. Taiati muschiul felii rotunde, pe care le aranjati pe platouri, stropiti cu sos si serviti la masa.
Cu Multicookerul Oursson dotat cu 45 de programe automate de gatit, sita de aburi pe 2 niveluri si posibilitatea de modicare a presiunii, poti prepara diverse feluri de mancare. Aparatul are protectie cu 13 niveluri de siguranta, design original, display LCD iluminat, semnale acustice la finalul programului, acoperire unica antiaderenta DYKING dezvoltata in Japonia special pentru gatit sub presiune, capac detasabil, comenzi in limba romana.