Musaca cu carne şi cartofi
Musacaua a fost adoptată din bucătăria grecească. Este o mâncare pregătită din straturi de carne tocată şi felii prăjite de cartofi sau vinete.
Ingrediente
800 g de cartofi
500 g de carne tocată (vită sau porc)
1 ceapă mare
2 caţei usturoi
2 roşii
pastă de tomate
pătrunjel
sare şi piper
Mod de preparare
Dificultate: medie
Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se prăjesc în ulei, dar nu foarte mult. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. După ce prinde culoare se adaugă şi carnea tocată. Se lasă 10- 15 minute pe foc, iar final se adaugă roşiile date prin blender, usturoiul pasat, pătrunjelul, sarea şi piperul. Se mai lasă pe foc încă 5 minute.
Într-o tavă unsă cu ulei de măsline se asează un rând de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se mai aşează încă un rând de cartofi, altul de carne. Dacă doriţi puteţi rade caşcaval deasupra, peste ultimul rând de carne şi pasta de tomate diluată cu puţină apă. Tava se bagă la cuptor pentru 40-50 de minute, la foc moderat.