Meniu "Orez cu pui si morcovi" si "Prajiturele cu fulgi de ciocolata"
Orez cu pui si morcovi
Ingrediente si cantitati:
Piept de pui, taiat fasii
1/4 ceasca cu unt sau margarina
1 1/2 ceasca de orez cu bob lung
5 morcovi de marime medie, feliati
1 ceapa medie, taiata marunt
1/2 ceasca de ciuperci feliate
1/4 ceasca ardei rosu, taiat marunt
2 cesti supa de pui
2 lingurite de patrunjel proaspat, taiat marunt
Mod de preparare:
1. Rumeneste puiul in unt sau margarina, la foc mediu; ia-l de pe foc atunci cand s-a calit. Adauga in vas orezul, morcovii, ceapa, ciupercile si ardeiul. Caleste-le, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa a devenit rumena.
2. Adauga supa de pui si carnea. Pune totul la fiert, cu capac, pentru 25 de minute, pana cand orezul e gata.
3. Presara deasupra patrunjelul proaspat. Asteapta 5 minute, inainte de a servi. Pofta buna!
Prajiturele cu fulgi de ciocolata
Ingrediente si cantitati:
2 cesti cu faina
1 lingurita cu praf de copt
1/4 lingurita cu sare
1 1/4 cesti cu zahar brun
1 ceasca de unt sau margarina, topit(a)
1 lingurita esenta de vanilie
1 ou mare
1 3/4 cesti cu ciocolata rasa
1 ceasca cu nuci maruntite
1 ceasca cu stafide
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 220 de grade.
2. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol.
3. Amesteca intr-un alt vas, folosind un mixer, untul topit, esenta de vanilie si zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa. Bate un ou si adauga-l compozitiei.
4. Adauga treptat si faina, apoi presare peste compozitie fulgii, nucile si stafidele. Pune, cu lingura, din compozitie mici prajiturele pe o tava, acoperita, in prealabil, cu o foaie pentru copt.
5. Coace prajiturile intre 9 si 11 minute sau pana cand maginile au devenit cafenii. Scoate-le de la cuptor si raceste-le pe foi de copt timp de 2 minute.