Meniu "Somon cu lamaie si cuscus" si "Spuma de ciocolata"
Somon cu lamaie si cuscus
Ingrediente si cantitati:
file de somon
2 lingurite cu unt
2 lingurite cu ulei de masline
1 lingurita cu usturoi pisat
1 lingurita cu suc de lamaie
1 lingurita cu sare
piper, dupa gust
1/4 ceasca de apa
1 ceasca rosii proaspete, taiate marunt
praf de coriandru
2 cesti de apa fierbinte
1 ceasca de cuscus
Mod de preparare:
1. Incinge untul si uleiul de masline intr-un vas, la foc mediu.
2. Pune somonul in vas si adauga usturoiul, sucul de lamaie, piperul si sarea. Toarna in vas un sfert de ceasca de apa.
3. Adauga rosiile si coriandrul (daca ai coriandru proaspat, cu atat mai bine), acopera si lasa totul sa fiarba timp de 15 minute.
4. Pune 2 cesti cu apa intr-un alt vas. Dupa ce s-a fiert apa, ia-o de pe foc si adauga cuscus. Lasa vasul acoperit, pret de 5 minute. Serveste somonul peste cuscus, acoperindu-l cu sosul in care a fiert.
Spuma de ciocolata
Ingrediente si cantitati:
100g de cacao
50g unt topit
1 ceasca cu sirop de caramel
1/2 ceasca de alune, maruntite
1 lingurita de cognac
3 galbenusuri de ou
3 albusuri de ou
3 linguri cu zahar
100 biscuiti de ciocolata, pisati
Mod de preparare:
1. Pune zaharul, siropul de caramel si untul intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza amestecul.
2. Ia totul de pe foc si lasa sa se raceasca. Adauga alunele, cognacul si galbenusurile batute.
3. Bate albusurile spuma, cu un mixer, impreuna cu zaharul.
4. Pune desertul in pahare cu picior si presara deasupra biscuitii maruntiti.