Mâncare de mazăre cu ceapă verde
O reţetă uşoară, care poate fi făcută rapid şi fără bătăi de cap. Această mâncare este ideală pentru vegetarieni şi pentru cei care ţin post, dar e binevenită şi într-o zi în care nu mai ştii ce să găteşti.
Ingrediente
500 gr mazăre
50 ml ulei
3 legături de ceapă verde
un morcov
3-4 roşii
1 legătură de mărar
sare
piper
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 20 de minute · Nr. porţii: 2
Toacă mărunt ceapa, pe care o căleşti în ulei încins laolaltă cu morcovul tăiat rondele. Adaugă mazărea, toarnă apă până acoperi amestecul de legume şi lasă oala la fiert timp de 10 minute. Când morcovii sunt fierţi, taie mărunt roşiile decojite şi adaugă-le. Pune sare şi piper după gust şi lasă oala la fiert încă 10 minute. Când mâncarea este fiartă, presară mărar verde, tocat mărunt.