Cauta in 21.308 retete

Mâncare de ardei cu vinete şi coriandru

Mâncarea aceasta cu iz, aspect şi uşor gust de pepperonata italienească, nu-i pepperonata şi nici italienească nu e. Dar seamănă. Şi e de post. Ar putea fi un început de ratatouille dar nu-i nici asta. Nici ghiveci şi nici giuvece. E doar un amestec între toate ideile de mai sus, plus o tuşă de coriandru pentru a uşura o excursie mentală spre Asia.

Pentru două porţii sănătoase aveţi nevoie de trei ori patru ardei graşi şi de o vânătă. Dacă nu-i sezon de vinete, puteţi folosi vinete din borcan, conservate în ulei, aşa cum am făcut eu pentru reţeta aceasta. Un borcan din cele mici vă ajunge. Vă mai trebuie o ceapă şi doi căţei de usturoi. Și, de vă pofteşte inima, un ardei iute. Tăiaţi ardeii în fâşii (fără vinişoare şi seminţe, care pot da amărală), ceapa solzişori şi usturoiul în bucăţi mari. Le puneţi la înmuiat într-o lingură de ulei (dacă aveţi vinete proaspete, le puneţi şi pe acelea, făcute fîşii, cu tot cu coajă, odată cu ardeii, dacă nu, puneţi vinetele din borcan doar la urmă), pe foc mic. În trei minute se cârcălesc uşor.

Turnaţi peste ele o ceaşcă de apă şi lăsaţi tot pe foc mic. După ce scade apa, mai turnaţi o ceaşcă (de ce pe rând: nu vreţi să fierbeţi legumele ci să le înmuiaţi uşor, să iasă ducleaţa din ele) de apă. Presăraţi sare şi pier, amestecaţi din când în când iar la urmă, cu două minute înainte de a lua mâncarea de pe foc, puneţi într-însa vinetele, amestecaţi bine şi puneţi şi frunzele de coriandru, rupte-n bucăţi. Puneţi mâncarea asta pe două felii de pâine ori pe trei, patru, cât sunteţi de flămânzi în zi de post. O să dispară repede din farfurii, garantat.
 
Timp de preparare: 35 minute

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod