Cauta in 21.052 retete

Ghiveci de crap

Peştele este foarte sănătos şi ar trebui să-l incluzi în cel puţin una dintre mesele zilnice. Iar dacă îl asociezi cu legume, aşa cum este în ghiveciul prezentat, rezultatul este unul absolut delicios şi mai ales, dietetic. Poftă bună!

Ingrediente

1 crap de 1 kg,
3 linguri ulei,
1 ceapă,
1 morcov,
1 pătrunjel,
ţelină,
4 roşii,
o ceaşcă cu mazăre,
o ceaşcă cu fasole verde,
piper, sare
 

Mod de preparare

Se curăţă peştele, se taie în bucăţi, se sărează şi se lasă deoparte până se pregăteşte zarzavatul.
Se căleşte în ulei ceapa tăiată felii, iar când este transparentă se adaugă un morcov, un pătrunjel şi ţelină, tăiate felii;
când acestea încep să se înmoaie, se adaugă roşiile, mazărea, fasolea verde tăiată în bucăţi şi piper.
Când sunt aproape fierte, se pun două linguri de ulei şi peştele şi se lasă să fiarbă înăbuşit la cuptor.
Mâncarea trebuie să fie scăzută; dacă se observă însă că scade prea tare şi peştele nu este încă gata, se mai adaugă puţină apă. Se serveşte rece.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod