Cauta in 32.858 retete

Găină umplută, preparat pentru masa de Revelion

Vrei să fentezi cât poti de mult preparatele din carne de porc. Îţi place să-şi surprinzi prietenii cu preparate cât mai sofisticate. Răspunsul, în cazul acesta, este foarte simplu.

Ingrediente

1 găină întreagă
300 grame de ficat
pătrunjel verde
1 ou
150 grame pastramă de curcan
100 grame smântână
sare, piper, rozmarin, ulei
100 grame ciuperci
1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Dificultate: medie

Ficatul se trage în ulei până se întăreşte suficient pentru a fi tăiat mărut, şi mai apoi se amestecă bine cu ciupercile mărunţite, sarea, piperul, pastramă tăiată mărunt, oul, smântâna şi pătrunjelul tocat. În etapa a doua, se desprinde pielea găinii de la piept introducând degetele de la gât în jos şi se umple cu o treime din amestec, restul se introduce în burtă şi apoi se coase.

Îaninte de a fi băgată la cuptor, găina se stropeşte cu grăsime, se piperează şi sărează, se adaugă frunzele de rozmarin. În momentul în care pe deasupra găinii se prinde o crustă aurită, înseamnă că este gata. ESte important ca pe timpul coacerii, găina să fie stropită cu grăsime sau cu apa şi vin.
 

Comentarii (1)

  • violeta  pe 26 mar 2012, 16:41
    gaina umpluta ,pt.masa de Revelion

    Foarte buna fara afumatura din pastrama .

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod