Frittata cu cartofi (omletă americană)
Te-ai plictisit de tradiţionala omletă? Îţi propun, atunci, să te inspiri dintr-o reţetă americană, care combină ouăle cu şunca şi cartofii. Rezultatul este delicios! Aşa că pune-ţi ceasul deşteptător să sune cu 30 de minute mai devreme şi vei savura un mic dejun copios.
Ingrediente
4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
o ceapă tăiată mărunt
o lingură de ulei
8 ouă bătute
3 ceşti de şuncă tăiată în cubuleţe
3 ceşti de brânză rasă
sare şi piper
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Pune pe foc într-o oală apă cu sare şi lasă la fiert. Când dă în clocot adaugă cartofii tăiaţi şi fierbe-i aproximativ 5 minute, până când îi poţi pătrunde cu o furculiţă, dar fără să se sfărâme. Ia-i de pe foc şi strecoară-i. Între timp încălzeşte cuptorul până la 175 grade Celsius. Mai departe, pune uleiul într-o tigaie la foc şi lasă-l până când se încălzeşte. Adaugă ceapa tăiată mărunt şi las-o la călit, amestecând uşor. Adaugă mai apoi ouăle, cartofii, şunca, sarea şi piperul. Ţine amestecul la foc, până când ouăle se prăjesc la bază, adică aproximativ 5 minute. Adaugă deasupra brânza rasă. Acum pune tigaia în cuptor ţi ţine-o până când brânza se topeşte, iar ouăle se prăjesc în întregime, adică maxim 10 minute.