Cauta in 21.052 retete

Friptură de porc cu suc de portocale

Ce le pregăteşti celor dragi în weekend? Dacă ai rămas în pană de idei, Eva.ro îţi vine în ajutor cu o nouă reţetă gustoasă. Poftă bună!

Ingrediente

1/4 ceaşcă cu oţet de mere
1 lingură cu sos de soia
1/2 ceaşcă cu suc de portocale
1/2 ceapă, tocată mărunt
1 liguriţă cu rozmarin uscat
1 linguriţă cu salvie
2 linguriţe cu sare
1 căţel de usturoi mare, zdrobit
1/2 ceaşcă cu sos pentru grătar
4 cotlete de porc

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 30 min · Nr. porţii: 4

Amestecă într-un vas oţetul, sosul de soia, sucul de portocale, ceapa, rozmarinul, salvia, sarea, usturoiul şi sosul pentru grătar. Pune carnea într-o pungă de plastic, adaugă sosul obţinut şi sigilează. Lasă-l la frigider timp de 6-8 ore, sau pe timpul nopţii.
Scoate sosul din pungă şi pune-l într-un vas la foc pentru câteva minute.
Carnea se găteşte pe grătar, timp de 6-8 minute. În ultimele minute, unge carnea cu sosul obţinut.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod